Kurucusu:İbrahim Taşel
Kuruluş Yılı:1980
Kampüsleri:Gelecek yıl Final Okulları 35 kampüste, Temel Liseler 160 kampüste öğretim yapacak.
Öğrenci Sayısı:15 bini kolejlerde, 60 bini temel liselerde olmak üzere 75 bin civarında öğrenci hedefliyoruz.
Eğitim Dili:Türkçe ve İngilizce. İkinci dil olarak Almanca
Yabancı Dil Olanakları:Tüm yabancı dil çalışmaları, Yönetim Merkezi kontrolündeki uzman öğretmen ve yöneticilerden oluşan ACFL- Academic Council of Foreing Languages isimli akademik bir kurul tarafından yürütülmekte. Okullarda yabancı dil öğretimi, ana dil öğretimiyle aynı esaslara dayandırılarak yapılmakta. Öğrenciler 2. sınıftan itibaren uluslararası sınavların yanı sıra başta Oxford Üniversitesi Yayınları gibi kurumların uluslararası yarışmalarına giriyor ve üstün başarı elde ediyorlar. Kitap seçimini CLIL (Content and Language Integrated Learning) sistemine göre yapıyoruz. Okullarımız, Avrupa Birliği programları, MUN programları, FİMUN, öğrenci değişim programları vb. birçok programı aktif olarak uygulamakta.
Burs Olanakları:TEOG kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavların puanlarına göre yüzde 100 ile yüzde 20 arasında burs imkanı verilmekte. Ara sınıflarda da burs desteği sağlanıyor.
Öğrenim Ücreti:İllere ve bölgelere göre 10 bin TL ile 25 bin TL arasında değişiyor.
Neden sizi seçsinler?
Final’in eğitim kadrosu yılların imbiğinden süzülen deneyimli bir ekiptir. 30 yıldır birlikte çalıştığımız öğretmenler var. Her yıl bünyemize kattığımız genç arkadaşlarımız deneyimli ekibin katkısıyla okullarımıza kazandırılıyor. Final’de deneyim ve dinamizmi birleştiren bir öğretmen profili var.
Final, kamuoyunda başarılarıyla bilinir. Her yıl ilk 1000’e giren öğrencilerin yüzde 35 civarındaki bir bölümünü Finalliler oluşturmakta.
Final Okullarında özellikle 8. ve 12. sınıf öğrencileri için sınava girecekleri yıl derslerin yanı sıra kurslar da verilmekte. Etüt, ek ders, bire bir çalışma, soru çözüm saatleri gibi etkinliklerle başarıyı arttırıyoruz.
Her okulda, öğrencilerin ilgi alanlarına uygun ya da onlara yeni ilgi alanları yaratacak öğrenci kulüplerimiz ve bu kulüplere tahsis ettiğimiz sınıf, salon ve atölyelerimiz bulunmakta.
Final Okulları olarak önceliğimiz düzgün insan, dürüst vatandaş yetiştirmektir. Bu nedenle bilimsel projeler ve girişimcilik çalışmalarına, değerler ve duygu eğitimine, kendini ifade edebilen, okuyan, düşünen, analiz ve sentez yapabilen bireyler yetiştirmeye öncelik veririz.
Peter Senge’nin Öğrenen Organizasyonlar adlı sistemini uyguluyoruz. Müfredat programını, “Öğrenmek”, “Düşünmek” ve “Gelişmek” kavramlarına göre oluşturuyoruz. Bilgiler öğrencilere, bilgilerin keşfedilme süreciyle birlikte veriliyor. Öğrencinin düşünmeyi, keşfetmeyi, karşılaştırmayı, karar vermeyi bu şekilde öğrenmesi, sorun çözerken yaşamı, kendini ve ilişkilerini geliştirmesini hedefliyoruz.
Öğrencilerimiz, öğretmenlerinin de desteğiyle çok sayıda ulusal ve uluslararası projeye, uluslararası dil yarışmalarına, değişim programlarına katılıyorlar, bu şekilde hem kendini geliştirme imkanı buluyor hem de farklı kültürlerden arkadaşlar ediniyorlar.
MİLLİYET AKADEMİ MAYIS 2015